Podologisch onderzoek en behandeling

Om een goed zicht te krijgen op de structuur en het functioneren van je voeten en onderste ledematen nemen we ruim de tijd. We doen een grondig biomechanisch onderzoek aan de hand van een aantal belangrijke stappen.

Stappen in het podologisch onderzoek & de behandeling

Neem contact op

Vraaggesprek en observatie

Hoe ziet je medische voorgeschiedenis eruit? Welke klachten heb je? Hoe actief ben je en werd je eerder al behandeld? Met gerichte vragen krijgen we zicht op jouw specifieke context.

Statische evaluatie, palpatie en mobiliteitstesten

We bekijken de positie van je voeten in stilstand en hoe je lichaamsgewicht daarbij is verdeeld. Zo detecteren we eventuele afwijkingen in de voetboog, enkel, of een beenlengteverschil. Allemaal mogelijke oorzaken voor pijnklachten hogerop in je knie, heup, bekken, lage rug of wervelzuil.

Ten slotte, onderzoeken we ook je gewrichten en spieren om de mobiliteit, stabiliteit en eventuele pijnzones in kaart te brengen.

Dynamische evaluatie met stapanalyse

We analyseren je looppatroon op een loopband. Om je paslengte te beoordelen, en na te gaan of je je voeten misschien naar binnen of eerder naar buiten kantelt.

Met high speed camera’s leggen we driedimensionale bewegingen van je voet en onderbeen vast tijdens het lopen. De analyse van die beelden geeft gedetailleerde informatie over de biomechanica.

Diagnose en behandelplan

Op basis van al die verzamelde informatie komen we tot een conclusie en kunnen we jouw behandelplan opstellen. Dat kan trainings- en bewegingsadvies bevatten. Misschien moet je podologische zolen dragen. Of ben je gewoon al geholpen met gericht advies voor aangepaste schoenen. En wanneer nodig verwijzen we je door naar de kinesitherapeut, osteopaat, chiropractor of specialist ter zake.

Breng het volgende zeker mee:

  • 2 à 3 paar schoenen die je vaak draagt. Ook sport- en werkschoenen als je die veel draagt.
  • Een short of korte broek
  • Eerder genomen medische beeldvorming en/of verslagen